Gideonsbergs IF

Referat: IK Oden - Gideonsbergs IF

Det var väldigt blåsigt idag när vi mötte GIF i den 15:e omgången av div 4 och vi hade motvind i första.
Trots detta höll vi uppe spelet, hade mycket boll och det var bara den sista avgörande passningen eller touchen som saknade kvalitet för att hitta klara målchanser.
Vi tänkte att 0-0 i paus ändå skulle vara bra med tanke på att vi skulle få medvind i andra halvlek.
Men helt emot spelets logik tog GIF ledningen med 5 minuter kvar till pausvilan.
Lite för smånätt spel på egen planhalva gav bolltapp till GIF som svarade med ett instick till nr 14 som satte 0-1 fri med Robin.
Inte nog med det, i sista minuten tappade vi boll i en liknande situation, dock på GIF:s planhalva vilket ledde till en boll till nr 28 på högerkanten och han fick upp bra fart innan vi hann dit och störa honom varpå han pangade upp 0-2 i främre krysset!
Riktigt snöpligt med tvåmålsunderläge i paus trots vår speldominans.

1:a halvlek
5' Sebbe spelar fram Senai som bryter in från vänsterkanten och skjuter utanför i bra läge, eventuellt hade en sidledspassning mot bortre där Lucas kom störtande varit ett bättre alternativ
11' Casper skjuter en frispark som tar i muren och han pangar sedan returen högt över målet
12' Sebbe spelar fram Senai igen och denna gång rundar han målvakten och lägger en cutback mot tomt mål där Lucas har läge men GIF:s mittback gör en bra brytning och bollen tar sedan på Lucas och ut till inspark
18' GIF väggar sig fram till ett friläge men Johan gör en maxlöpning och lyckas stöta ut bollen till hörna när spelaren laddar för skott!
20' Frisparksinlägg av GIF rensas bort men det blir skott på returen som touchar en av våra spelare och ändrar riktning farligt, dock tappar bollen fart så Robin kan fånga den utan större besvär
28' Bra inlägg av Casper nickas bort av GIF men Hampus går på andrabollen och skjuter över på halvvolley
41' 0-1 GIF genom nr 14 Eric Aldernäs
45' 0-2 GIF genom nr 28 Hugo Andersson
-------------------
Kevin körde hårtorken i paus med all rätt för nu gällde det att vi höjde oss och utnyttjade medvinden.
Vi började också med stor energi och hade bud men återigen lite oskickliga avgörande passningar.
Men efter en kvart fick vi det viktiga reduceringsmålet. Brandon kom på överlapp på högerkanten och fick bollen av Lucas, tog sig ner på kortlinjen och slog en cutback till just Lucas som tryckte upp 1-2 i nättaket!
Game on!
Lucas hade även läge för kvittering men skottet smet precis utanför. Tyvärr åkte han på en skada med kvarten kvar och tvingades bryta matchen. Vårt senaste nyförvärv Randy kom in istället.
Vi hade ändå momentum, inte minst genom Batte som vi satte in med en halvtimme kvar för att få mer tyngd på centrala mittfältet. Samt hörnorna från Hampus var hela tiden farliga.
I 82:a minuten lade han en mot bortre som en omarkerad Karwan nickade mot mål, den hade gått in om inte en GIF-back lyckats styra den över ribban i princip på mållinjen!
Men nästa hörna resulterade: Denna gång från höger av Hampus och vem kom störtande i mitten om inte Casper som fick på någon form av lobbnick som droppade in i vänstra hörnet!
2-2 men vi var inte nöjda. Hampus var ytterst nära att sätta ett skott i mål bara minuten senare. Men med fyra minuter kvar vann vi bollen utanför eget straffområde när GIF hade mycket folk uppe. Oscar slog en djupledsboll som Randy tog ner på bröstet medan Karwan tog en maxlöpning på vänsterkanten. Vi hade 2 mot 2 läge och Randy väntade kyligt in Karwans löpning och slog en perfekt passning som vår lagkapten förvaltade genom att sätta 3-2 via en skruvad bredsida som satt i högra hörnet!
GIF jagade kvittering och hade ett superläge på tilläggstid på ett långt inkast som studsade farligt och en GIF-spelare lyckades nicka mot vänstra hörnet men Robin gjorde en superräddning som hann dit och dessutom greppade bollen!
Djupt in på tilläggstid avgjordes matchen helt och hållet när nyss inbytte Daniel vann bollen i vårt straffområde och skickade en stenhård passning till Karwan som kom fri från mittlinjen och lyckades hålla jagande motståndare ifrån sig innan han kyligt satte 4-2 via stolpen!

Detta blev också slutresultatet efter en fantastiskt bra andra halvlek som vi vinner med 4-0! Spelarna tog verkligen åt sig av kritiken i paus och tränarstaben hittade rätt med några platsbyten samt de inbytta spelarna som verkligen bidrog!
Fruktkorgen för matchens lirare i IK Oden gick med all rätt till Hampus som verkligen har hittat formen och var briljant i sitt spel idag, framförallt så har han kraftigt förbättrat sitt defensiva jobb i höstens matcher!

2:a halvlek
47' Bollvinst av Sebbe som väggar med Karwan och skjuter ett markskott som går utanför
49' GIF vinner ett motlägg och bollen går faktiskt fram till deras högerytter som skjuter i steget, bra fart men bollen smiter utanför bortre stolpen, riktigt farligt
60' 1-2 Oden genom Lucas (assist Brandon)
64' Johan driver fram på högerkanten och spelar till Brandon som vickar in bollen till Hampus som skjuter tätt utanför
68' Instick av Casper till Lucas som är felvänd men vänder snyggt bort mittbacken och placerar bollen mot bortre hörnet, tyvärr smiter den någon cm utanför stolpen!
83' Hörna av Hampus nickas av Karwan mot mål men en GIF-försvarare räddar på mållinjen till ny hörna
83' 2-2 Oden genom Casper (assist Hampus) nickmål på hörna
84' Sebbe passar till Karwan som lägger bakåt till Hampus som skjuter ett hårt skott utanför
86' 3-2 Oden genom Karwan (assist Randy)
90+2' GIF långt inkast som nickas mot mål men Robin räddar
90+5' 4-2 Oden genom Karwan (assist Daniel)